Wie ben ik?

Jolien Bruyninckx

Ik ben gepassioneerd door alles wat te maken heeft met gezondheid en welzijn. Na mijn studies en enkele jaren ervaring als leerkracht in het secundair onderwijs, besefte ik dat mijn passie ergens anders lag. Ik volgde de nodige opleidingen en ging aan de slag als personal trainer, pilates instructor en health coach. Ik ben met andere woorden een echte fitgirl!

Geleidelijk aan ging ik beseffen welke impact dierlijke voeding heeft op onze planeet en ons lichaam. Uit nieuwsgierigheid volgde ik 2 weken een vegan challenge, die meteen zo’n grote impact had op mijn fysieke en mentale gezondheid, dat ik nooit meer terug ben gegaan.

 

Waarom ik vegan ben

Mensen eten plantaardig om verschillende redenen: milieu, dierenwelzijn, gezondheid. Voor mij zijn al deze factoren even belangrijk. Een dierenleven is voor mij evenveel waard als dat van een mens. Mijn katten Leo en Lily zullen mij zeker gelijk geven!

Ook mijn fysieke en mentale gezondheid ging er razendsnel op vooruit: mijn dagelijkse spanningshoofdpijn en migraines bleven weg, mijn huid werd zuiverder, en mentaal klaarde mijn mindset volledig op. Mijn plantaardige dieet verlaagde mijn cholesterolwaarden en bracht me hormonaal in balans. Bovendien heb ik geen enkel tekort: plantaardige voeding geeft mijn lichaam alles wat het nodig heeft.

Mijn visie op veganisme

Vind ik dat iedereen plantaardig moet eten? Natuurlijk. Maar laten we realistisch zijn: wij mensen zijn gewoontedieren, en verandering doorvoeren is niet altijd even simpel. Van mij hoeft niemand morgen 100% vegan te zijn. 100 mensen die volledig plantbased leven is een mooi idee, maar 1 miljoen mensen die dagelijks enkele kleine dingen doen richting een betere wereld, dat is nog veel mooier. Ik hoop hieraan mijn steentje bij te dragen.

Het is mijn missie om te tonen dat plantaardig koken en eten lekker is, dat het makkelijk is, en dat het jou als mens nog mooier maakt dan je al bent.